عیب یابی کولر گازی
چرا کولر گازی (اسپلیت) هوای خنک پرتاب نمی کند؟
ممکن است این مشکل برای کولر گازی شما هم اتفاق افتاده باشد. اما چرا باد کولر گازی خنک نیست؟! اگر کولر گازی شما روشن می شود ولی هوای خنک پرتاب نمی کند، بهتر است ابتدا مطمئن شوید تمام دریچه های کولر باز است و ترموستات هم به درستی تنظیم شده است. اگر مشکل از آن نبود، فیلتر هوای کولر گازی را بررسی کنید. اگر فیلتر بخاطر گرد و غبار مسدود شده باشد، شما هیچ جریان هوایی دریافت نمی کنید. اگر مشکل همین است، فیلتر کولر گازی را با برس و صابون تمیز کنید. اگر تا به حال این کار را انجام نداده اید، پیشنهاد می کنیم حتما به مقاله چگونه فیلتر کولر گازی را تمیز کنیم مراجعه کنید. با تعویض و تمیز کردن به موقع فیلتر، می توانید از این گونه مشکلات پیشگیری کنید. علاوه بر مواردی که ذکر شد، دلایل دیگری نیز وجود دارند که می توانند بر سرمایش کولر شما تاثیر گذار باشند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص، شما را به خواندن مقاله خنک نبودن باد کولر گازی دعوت می کنیم.
کولر گازی (اسپلیت) به اندازه کافی خنک نمیکند
دریچه های کولر گازی را بررسی کنید تا از باز بودن آنها مطمئن شوید. حتی اگر یکی از آنها بسته باشد خنک کردن کل خانه سخت تر خواهد بود؛ چرا که هوای گرم قسمتی که دریچه کولر آن بسته است با هوای خنک بقیه قسمت ها ادغام شده و هوای منزل به اندازه کافی خنک نخواهد شد. در غیر اینصورت شما ممکن است مشکل دیگری از جمله نشتی در خنک کننده (refrigerant line) داشته باشید.
چرا کولر گازی (اسپلیت) خاموش نمی شود؟
عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) که خاموش نمی شود کمی تخصصی است. هرچند دلایل ساده ای هم میتواند منجر به بروز این مشکل شده باشد. اگر کولر گازی شما پس از رسیدن به دمای تنظیم شده خاموش نمی شود، ممکن است با کنترل های الکترونیکی مشکل داشته باشد. معیوب شدن ترموستات کولر و یا خارج شدن سنسور از موقعیت خود نیز می تواند علت یکسره کار کردن کولر گازی باشد. اگر بعد از زدن دکمه پاور زمان بیشتری طول می کشد تا کولر خاموش شود، احتمال کثیف بودن فیلتر یا کویل های کندانسور وجود دارد. یک دلیل دیگر خاموش نشدن کولر گازی می تواند قدیمی بودن و یا قدرت نامناسب کولر گازی در مقایسه با اندازه منزل شما باشد. سایر دلایلی که می توانند علت خاموش نشدن کولر گازی باشند عبارتند از:
- خراب شدن بردهای مختلف کولر (برد اصلی، برد رله، برد کنترل دما)
- گیر کردن فن کولر گازی
- کوتاه بودن کابل ترموستات
- درست کار نکردن ترموستات
- خرابی ترمیستور کولر گازی
- خراب شدن کنتاکتور
علت خاموش نشدن کمپرسور کولر گازی (اسپلیت)
اگر کمپرسور کولر گازی یکسره کار می کند، ممکن است به دلایل مختلفی این حالت به وجود آمده باشد. برخی از این دلایل را پیشتر اشاره کردیم. به طور مثال کثیف بودن کویل های کندانسور یا فیلتر کولر گازی. همچنین کمبود گاز نیز از دلایل خاموش نشدن کمپرسور اسپیلت است. با مراجعه به مقاله روش ها و مراحل شارژ گاز کولر گازی می توانید اطلاعات بیشتری در این رابطه به دست آورید. علاوه بر این، تنظیم اشتباه کولر بر روی مقدار خیلی کم یعنی درجات پایین همچون 16 و 17 درجه سانتی گراد، می تواند علت یکسره شدن کمپرسور کولر گازی باشد. زیرا ممکن است دستگاه برای خنک سازی محیط تا دمای پایین به اندازه کافی قدرت نداشته باشد. در ادامه عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) باید به بررسی ترمیستور نیز بپردازید. ایراد در ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی که وظیفه تشخیص دمای اتاق را دارد می تواند دلیل کار کردن یکسر کمپرسور و در نتیجه خاموش نشدن کولر گازی باشد.
چرا کولر گازی خود به خود خاموش می شود؟
یکی دیگر از مشکلات رایج کولر گازی که به عیب یابی اسپیلت به طور دقیق احتیاج دارد، خاموش شدن یکباره کولر است. از جمله دلایل این مشکل می توان به افزایش دمای کمپسور و اورلود کولر اشاره کرد که برای ایمنی دستگاه را خاموش می کند. همچنین ایراد در برد، ترموستات و یا کمپرسور کولر گازی نیز می توانند سبب بروز این مشکل باشند. با مراجعه به مقاله آف شدن ناگهانی کولر گازی از تمامی دلایل موجود در بروز این مشکل و راه حل های احتمالی آن باخبر شوید.
دلیل نشت آب از داخل کولر گازی چیست؟
برای جلوگیری از آسیب ناشی از نشتی آب کولر گازی، ابتدا کولر را خاموش کنید. مسیر تخلیه آب (میعانات) ممکن است گرفته شده باشد. ابتدا سعی کنید گرفتگی مسیر تخلیه آب را باز کنید، اگر مشکل حل نشد، تشت تخلیه کولر گازی شما ممکن است زنگ زده باشد و یا پمپ (پمپ فشرده) کولر گازی معیوب شده باشد. دلایل دیگر و نحوه برطرف کردن مشکل را میتوانید در مقاله علت تخلیه نشدن آب کولر گازی و علت آب دادن کولر گازی مطالعه فرمایید.
دلیل نشت آب از بیرون کولر گازی چیست؟
در روزهای گرم و یا مرطوب ممکن است گودال آبی زیر کندانسور کولر خود مشاهده کنید، که البته در صورتی که کولر گازی به درستی کار می کند عادی است! در آب و هوای خنک، یک کولر گازی ممکن است یخ بزند و با ذوب شدن یخ آن آب جمع شود. این مورد هم عادی است ولی اگر کولر به دلیل دیگری نشتی آب دارد، سعی کنید فیلتر کولر گازی را تمیز و یا تعویض کنید. اگر مشکل همچنان حل نشد، جهت بررسی و برطرف کردن مشکل با متخصص ماهر تماس بگیرید. ممکن است به مبرد بیشتری نیاز داشته باشید و یا لوله تخلیه مسدود شده باشد.
چرا وقتی کولر خاموش است نشتی آب دارد؟
اگر گاز کولر گازی شما کم باشد و یا فیلتر آن کثیف شده باشد، کولر گازی هنگام کار کردن ممکن است یخ بزند. بعد از اینکه دستگاه را خاموش کنید یخ ها آب شده و ممکن است باعث خیس شدن کف یا سقف منزل شما شود. اگر تمیز کردن فیلتر کولر باعث برطرف شدن مشکل نشد، می توانید جهت بررسی و برطرف کردن مشکل خود با ما تماس بگیرید.
چرا کولر گازی یخ می زند؟
عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) که مشکل یخ زدن دارد کمی دشوار است. زیرا بخش های مختلف کولر گازی که یخ می زنند می توانند دلایل متفاوتی داشته باشند. به طور مثال کمبود گاز مبرد می تواند به یخ زدن پنل یا لوله کوچک (لوله رفت) منجر شود. اگر جریان هوا در کویل های اواپراتور به خوبی برقرار نباشد هم ممکن است این مشکل به وجود بیاید. در مقاله دلیل یخ زدن کولر گازی تمامی موارد به همراه راه حل های احتمال آنان بیان شده اند که می توانید با مراجعه و مطالعه این مقاله به برطرف کردن مشکل کولر گازی خود کمک کنید.
چرا فن داخلی کولر گازی کار نمی کند؟
اگر فن داخلی کولر گازی کار نمی کند، ابتدا بررسی کنید که چیزی داخل آن گیر نکرده باشد. سپس فیلتر هوا را بررسی کنید. اگر مسدود شده بود، ممکن است خودتان بتوانید مشکل را برطرف کنید. اگر کویل اواپراتور و مسیر خنک کننده یخ زده بود، ممکن است به یک تعمیرکار متخصص نیاز داشته باشید. زیرا به احتمال زیاد اجزای داخلی فن و یا حتی موتور آن نیاز به تعویض دارد و یک فرد متخصص باید آن را بررسی کند.
چرا فن خارجی کولر گازی کار نمی کند؟
اگر فن بیرونی به درستی در حال چرخش نبود، ابتدا باید جعبه برق و فیوز را بررسی کنید. ممکن است ایراد در خازن یا موتور فن باشد. برای عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) می توانید فن را با یک تکه چوب هل دهید تا ببینید که آیا فن شروع به کار می کند یا خیر؟
نکته مهم: هرگز با دست فن را هل ندهید. زیر اگر فن شروع به کار کند انگشتان دستتان آسیب جدی میبینند!
اگر همچنان فن شروع به کار نکرد، شما به یک تعمیرکار نیاز دارید. تا آمدن تعمیرکار دستگاه را خاموش کنید.
علت داغ شدن موتور فن کولر گازی
یکی از مشکلات رایج کولر گازی داغ کردن فن کولر و یا موتور فن کولر گازی است. چندین دلیل برای داغ شدن موتور فن کندانسور اسپیلت وجود دارد که نبود جریان هوای مناسب برای تهویه فن یکی از آنهاست. معیوب بودن موتور و یا سایز کوچک موتور فن در مقایسه با کولر گازی نیز می تواند علت داغ کردن فن کولر گازی باشد. همچنین در صورتی که خازن نامناسب و یا تیغه های فن با سایز نادرست بر روی موتور نصب شوند، جریان ورودی بشدت افزایش و موجب داغ شدن موتور فن می شود. در عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) خود به این امر دقت کنید که بسیاری از قطعات همچون فن به نگهداری صحیح و سرویس دوره ای احتیاج دارند. عدم سرویس به موقع یکی دیگر از دلایل گرم شدن بیش از حد فن کولر گازی است.
چرا کولر گازی روشن نمی شود؟
اگر با مشکل روشن شدن کولر مواجه شده اید، در گام نخست عیب یابی کولر گازی ابتدا به سراغ جعبه فیوز و پریز برق بروید تا از رسیدن جریان الکتریکی به کولر مطمئن شوید. ممکن است مشکل شما با ریست کردن کولر گازی برطرف شود. اگر نحوه دقیق اینکار را نمی دانید، می توانید به مقاله کاراباما برای چگونگی انجام آن مراجعه کنید. ایراد ترموستات و یا معیوب بودن کمپرسور از دیگر دلایل بروز این مشکل هستند. برای اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم حتما به مقاله دلایل روشن نشدن اسپیلت مراجعه کنید.
چرا صدای کولر گازی زیاد است؟
اگر هنگام کارکرد کولر گازی صداهای عجیبی از پنل داخلی یا یونیت خارجی آن می شنوید، ممکن است مشکل جدی رو به روی شما باشد، بنابرانی عیب یابی کولر گای را جدی بگیرید و با دقت انجام دهید. صدای کولر می تواند به خاطر گرفتگی فیلتر، خرابی بلبرینگ، ایراد فن، آسیب دیدن کویل و غیره باشد. صداهای مختلف مانند صدای سوت، صدای کوبش، صدای جیر جیر کردن و موارد دیگر، هر کدام علل مختلفی دارند که در مقاله سر و صداهای کولر گازی به تمامی آنها پرداخته ایم و هر یک را توضیح داده ایم.
چرا کمپرسور اسپیلت کار نمی کند؟
کمپرسور یا موتور مهمترین جزء کولر گازی است. اگر متوجه شده اید که کمپرسور کولرتان کار نمی کند، بهتر است برای عیب یابی کولر گازی (اسپلیت) و رفع مشکل از یک متخصص کمک بخواهید. زیرا دلایلی که سبب این مشکل می شوند عمدتا تخصصی هستند. کم بودن یا نامناسب بودن نوع گاز، اشکالات برقی، ایراد در برد کولر، معیوب بودن خود کمپرسور و… از مهمترین دلایلی هستند که سبب عدم کارکرد کمپرسور کولر می شوند. اگر کمپرسور کولر خاموش می شود یا روشن نمی شود، بهتر است ابتدا به مقاله دلایل از کار افتادن کمپرسور اسپیلت مراجعه کنید و مطالب را با دقت مطالعه و سپس در سیستم بررسی کنید. در صورتی که مشکل پابرجا بود، در سریعترین زمان از یک متخصص کولر گازی برای بازدید دستگاه سوال کنید.
چرا کولر گازی (اسپلیت) گرم نمی کند؟
برخی اسپیلت ها دوفصله اند، یعنی دارای قابلیت گرمایش علاوه بر سرمایش هستند. عیب یابی اسپیلت که در حالت گرم باد سردی دارد، همانند عیب یابی کولری که باد خنک ندارد، کاری تخصصی و فنیست. مواردی مثل کم بودن ظرفیت کولر در مقایسه با متراژ خانه، کم بودن گاز مبرد و ایراد در سیکل گرمایش از جمله فن داخلی و خارجی، کمپرسور، کندانسور و… از دلایلی هستند که موجب بروز این مشکل می باشند. برای اطلاع از چگونگی استفاده از حالت گرمای کولر و نیز دلایل گرم نبودن باد کولر، به مقاله کاراباما در این رابطه مراجعه کنید که حاوی اطلاعات ارزشمندی در این خصوص است.
چرا ریموت کولر کار نمی کند؟
بسیاری از اوقات از کار افتادن کنترلر کولر گازی به معنای خراب بودن آن نیست. گاهی مشکل ساده است! همچون تمام شدن باتری کنترلر، که با تعویض باتری برطرف می شود. برای اطمینان از سلامت کارکرد ریموت می توان آن را تست کرد. در مقاله علل از کار افتادن ریموت کولر مواردی که سبب کار نکردن آن هستند و نیز نحوه تست ریموت را توضیح داده ایم.
چرا باد کولر گازی پرتاب کمی دارد؟
اگر قدرت پرتاب باد کولر کم شده است، برای عیب یابی کولر گازی خود ابتدا فیلترهای کولر گازی را بررسی کنید که مسدود نباشند و در صورت لزوم آنها را بشویید. ممکن است مشکل از بلوور کولر باشد که موتور آن نیم سوز شده و یا ایراد دارد و یا به دلیل گردو خاک کثیف شده و بازده سابق را ندارد. مقاله دلایل کاهش قدرت پرتاب باد کولر تمامی مواردی که لازم است تا بررسی شوند را به شما آموزش خواهد داد.
چرا کولر گازی به همراه باد آب پرت می کند؟
شکستن سینی ناودانی و کم بودن گاز از مهمترین دلایلی هستند که باعث پخش قطرات آب به همراه باد از کولر می باشند. راه حل های این مشکل را می توانید در مقاله پرتاب قطره های آب از اسپیلت بیابید. این مشکل در حالت سرمای کولر اتفاق می افتد و در حالت گرما بروز این اتفاق غیر عادی و نشانه نشتی است.
خرابی برد کنترل الکتریکی
بسیاری از مشکلات رایج کولر گازی به دلیل خرابی برد فرمان یا مدار الکتریکی دستگاه است که در صورت بروز مشکل برای این قسمت، امکان به وجود آمدن مشکلات و خرابی کولر گازی در سایر بخش ها نیز هست. بررسی برد و تعمیر آن نیار به تخصص و تجربه فنی یک تعمیرکار ماهر کولر گازی دارد. بنابراین اگر صلاحیت لازم را ندارید به هیچ وجه به سراغ برد کولر نروید. در برخی مواقع تنها یک قطعه همچون خازن یا فیوز برد سوخته است که با تعویض می تواند درست شود. اما گتهی مشکل بیشتر از یک قطعه است و با تعویض برد باید برطرف شود.
ﻣﺸﻜﻼﺕ ﺍﻟﻜﺘﺮیکی سیستم های تهویه مطبوع
ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻋﻤﻮمی ﺩﺭ ﺍﻛﺜﺮ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎی ﺗﻬﻮﻳﻪ ﻣﻄﺒﻮﻉ مانند کولر گازی اسپیلت، پنجره ای، داکت و… ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﺮﺍی ﺭﻓﻊ ﻣﺸﻜﻞ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﮕﺎهی ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮔﻴﺮی ﻫﺮ ﺳﻪ ﭘﺎﺭﺍﻣﺘﺮ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ، ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻭ ﻭﻟﺘﺎژ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ باشد. ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻨﻜﺎﺭ ﺳﺮﻭﻳﺴﻜﺎﺭﺍﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﻣﻮﻟﺘﻲ ﻣﺘﺮﻫﺎی ﺍﻧﺒﺮی (Clamp) ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ میﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺷﻜﻞ ﺯﻳﺮ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ میﺑﻴﻨﻴﺪ.
ﺳﻨﺠﺶ ﺁﻣﭙﺮ، ولت و اهم در کولر گازی (اسپلیت)
ﺑﺮﺍﻱ اندازه گیری آمپر در کولر گازی، فک های ﻣﻮﻟتی ﻣﺘﺮ ﺭﺍ ﺣﻮﻝ ﻳﻚ ﻭﺍﻳﺮ ﺗﻚ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺗﺎ ﻓﻴﻠﺪ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ ﺣﻮﻝ ﺳﻴﻢ ﺑﺎ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺍﻟﻘﺎﻳﻲ ﺩﺭ ﻓﻜﻬﺎی ﺍﻧﺒﺮ ﻣﻮﺟﺐ ﻧﻤﺎﻳﺶ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺁﻣﭙﺮ ﻋﺒﻮﺭی ﺍﺯ ﺳﻴﻢ ﺷﻮﺩ. ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ ﻛﻪ ﻓﻜﻬﺎی ﻣﻮﻟﺘﻲ ﻣﺘﺮ ﺭﺍ ﺣﻮﻝ ﻳﻚ ﺳﻴﻢ ﺗﻜﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﺪ. ﺑﺮﺍﻱ ﺳﻨﺠﺶ ﺍﻫﻢ ﻭ ﻭﻟﺖ نیز ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺯ ﺳﻴﻢ ﻫﺎی ﺭﺍﺑﻂ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩ.
مشکلات مکانیکی کولر گازی (اسپلیت)
ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻛﻪ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﺷﺎﺭژ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ، ﻣﺸﻜﻼﺕ ﺳﻴﻜﻞ ﺗﺒﺮﻳﺪ ﻭ ﻳﺎ ﻛﻮﻳﻠﻬﺎ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺴﺎﺋﻠﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ کولرهای گازی ﻣﻬﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺍﻭﻟﻴﻦ ﭼﻴﺰﻱ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺑﺎ ﭼﻨﻴﻦ ﻣﺸﻜﻠﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﮔﻴﺮﺩ ﻭﺻﻞ ﻛﺮﺩﻥ گیج فشار ﺑﻪ ﺷﻴﺮ ﺳﺮﻭﻳﺲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺍی ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮔﻴﺞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﻜﻞ ﺯﻳﺮ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻴﺪ. ﺍﻳﻦ ﮔﻴﺞ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﺩﻭ ﮔﻴﺞ ﻓﺸﺎﺭی ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﻣﻨﻴﻔﻮﻟﺪ ﻧﻴﺰ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﮔﻴﺞ ﻫﺎ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ ﺁﺑﻲ ﻣﺸﺨﺺ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ LP ﻭ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﺑﻪ ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ ﺑﺮﺍﻱ ﻓﺸﺎﺭﻫﺎﻱ ﺑﺎﻻ HP بکار ﻣﻲ ﺭﻭﺩ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺭﻭﻱ ﺻﻔﺤﻪ ﻣﺪﺭﺝ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻥ ﻓﺸﺎﺭ، ﺩﺭﺟﺎﺕ ﺩﻳﮕﺮ ﺩﻣﺎی ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﺒﺮﺩﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ مثلا ﺑﺎ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻓﺸﺎﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺩﻣﺎی ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻓﺸﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭی ﮔﻴﺞ ﺧﻮﺍﻧﺪ.
علامت ها یا نشانه های کارکرد نادرست کولر گازی
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺶ ﻋﻼﺋﻢ ﻛﻠﻲ ﻛﻪ میﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﺸﺎﻧﮕﺮ مشکلات کولر گازی ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺮﺭﺳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﻧﺪ.
سوپر هیت
ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﻛﻪ ﻣﻲﺩﺍﻧﻴﺪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﺑﻴﻦ ﺩﻣﺎﻱ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻭ ﺩﻣﺎﻱ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺭﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻳﻚ ﺳﻴﺴﺘﻢ، ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﻭﺭﻭﺩ ﺍﺣﺘﻤﺎﻟﻲ ﻣﺎﻳﻊ ﺑﻪ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻭ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﺨﺎﺭ ﺧﺎﻟﺺ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎﻝ:
ﻣﺨﻠﻮﻃﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻟﻮﻟﻪ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭی ﺧﺎﺭﺝ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﺷﺎﻣﻞ 20% بخار و 80% مایع ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺍﻳﻦ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺩﺭ ﺣﻴﻦ ﻋﺒﻮﺭ ﺍﺯ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺑﺎ ﺟﺬﺏ ﮔﺮﻣﺎ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﻗﺴﻤﺘﻬﺎی ﺍﻧﺘﻬﺎﻳﻲ ﻛﻮﻳﻞ (نقطه B) آخرین قطرات ﻣﺎﻳﻊ ﺑﻪ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺎﺭ ﺧﺎﻟﺺ ﺑﺎ ﺟﺬﺏ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﮔﺮﻣﺘﺮ ﺷﺪﻩ ﺗﺎ ﺍﺯ ﻧﻘﻄﻪ C ﺧﺎﺭﺝ ﻣﻲﺷﻮﺩ. ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﺑﺨﺎﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﻭ ﺩﻣﺎﻱ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺑﺎﻳﺪ بین 5C تا 10C باشد.
ﺳﻮﭘﺮ ﻫﻴﺖ ﺯﻳﺎﺩ:
ﺩﻣﺎﻱ ﺑﺨﺎﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ 20C ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻳﻲ ﻣﻌﺎﺩﻝ 16C ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺣﺪ ﻧﺮﻣﺎﻝ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺯﻳﺎﺩ ﺣﺎﻛﻲ ﺍﺯ ﻭﺭﻭﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﻛﻢ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ ﺁﺧﺮﻳﻦ ﻗﻄﺮﺍﺕ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺧﻴﻠﻲ ﺳﺮﻳﻊ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ.
ﺳﻮﭘﺮ ﻫﻴﺖ ﻧﺎﻛﺎفی:
ﺩﻣﺎﻱ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻫﻤﺎﻥ 4C ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺻﻔﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺳﺖ. ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﻧﺎﻛﺎﻓﻲ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻭﺭﻭﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺍﺯ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﺁﻥ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺯﻳﺎﺩ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﻛﻢ ﺣﺎﻛﻲ ﺍﺯ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻮﺩﻥ ﻣﺎﻳﻊ ﺍﺯ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ساب کولینگ
ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻭ ﺩﻣﺎﻱ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎﻝ:
ﺑﺨﺎﺭ ﻳﺎ ﺩﻣﺎﻱ 70C ﻭﺍﺭﺩ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺗﺪﺭﻳﺞ ﺑﺎ ﺩﺍﺩﻥ ﮔﺮﻣﺎ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ ﺑﻪ ﻣﺎﻳﻊ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﻧﻘﻄﻪ B ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺫﺭﺍﺕ ﺑﺨﺎﺭ ﺑﻪ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﻱ 39C تبدیل می شود و پس از آن B تا C ﺑﺎ ﺟﺬﺏ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺤﻴﻂ ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﺎﻳﻊ با دمای 34C ﺧﺎﺭﺝ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ساب کولینگ 5C ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ نرمال بین 4C تا 7C می باشد.
ساب کولینگ
ﺩﻣﺎﻱ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﺒﺮﺩ 39C و دمای خروجی 27C می باشد که ساب کولینگ معادل 12C را نشان می دهد. ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺯﻳﺎﺩ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺯﻳﺎﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ 12 ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﻛﻢ:
ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﺻﻔﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
به طور کلی ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ آن ﺯﻳﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ ﺁﻧﮕﺎﻩ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺯﻳﺎﺩ ﺍﺳﺖ. ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﻧﻴﺰ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﻛﻢ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
فشار (LP (Low pressure
ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﻳﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭﻱ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺗﺒﺨﻴﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺸﺨﺼﻲ ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺩﺑﻲ ﺣﺠﻤﻲ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺁﻥ ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﺑﺎ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺩﺑﻲ ﺣﺠﻤﻲ ﻣﺜًﻼ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺟﺎﺑﺠﺎﻳﻲ ﺍﻳﻦ ﺣﺠﻢ ﺍﺯ ﺑﺨﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﻴﻦ ﻓﺸﺎﺭﻫﺎﻱ مشخص LP,HP داشته باشد. حال در ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﺑﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻣﻜﺶ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺗﻐﻴﻴﺮﻱ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﻳﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻛﺎﻫﺶ ﻓﺸﺎر LP شود. در ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﻣﻜﺶ ﻛﺎﻣﻞ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ LP افزایش می یابد.
بنابراین مقدار LP ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻲ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺩﺭ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﺑﺨﺎﺭ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﻱ ﻗﺴﻤﺖ ﻣﻜﺶ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﻘﺪﺍر LP ﺑﺎﻻ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻋﺪﻡ ﺗﻮﺍﻧﺎﻳﻲ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺩﺭ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻻﺯﻡ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻜﺶ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪﻱ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
کمبود مبرد در کولر گازی
ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮر | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ اواﭘﺮﺍﺗﻮر | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮر | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | سوپرهیت | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | پارامتر |
ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﺑﺎﻻ | ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﺑﺎﻻ | ﺗﻘﺮﻳﺒﺎً ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﺑﺴﻴﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻭﺿﻌﻴﺖ |
بررسی:
ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎیی: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﺒﺮﺩ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺟﺬﺏ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﻣﺤﻴﻂ ﻛﻢ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻋﻤًﻼ ﺳﺮﻣﺎﺩﻫﻲ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲﺁﻳﺪ.
ﺳﻮﭘﺮ ﻫﻴﺖ ﺑﺎﻻ: ﺑﺪﻟﻴﻞ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﺎﻻ ﻣﻲﺭﻭﺩ.
LP پایین: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺑﺨﺎﺭ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣ ﻲﺁﻳﺪ ﻭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺳﻌﻲ ﺩﺭ ﻛﺸﻴﺪﻥ ﻣﻘﺪار ﺑﺨﺎﺭ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺣﺪ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ فشار LP کاهش می یابد.
ساب کولینگ و HP پایین: ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﻳﻴﻜﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻤﺘﺮﻱ ﮔﺮﻣﺎ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺟﺬﺏ ﺷﺪﻩ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮔﺮﻣﺎﻱ دفع ﺷﺪﻩ ﻧﻴﺰ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮﻱ ﭘﻴﺪﺍ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﺨﺎﺭ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺧﻨﻚ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻓﺸﺎﺭ HP ﺍﻓﺖ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ ﺩﺭ ﻋﻴﻦ ﺣﺎﻝ ﭼﻮﻥ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻗﺴﻤﺖ ﺍﻧﺘﻬﺎﻳﻲ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻛﻤﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻋﻤﻼً ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ.
نکته: ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺖ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﻓﺸﺎﺭ LP ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣ ﻲﺁﻳﺪ ﺩﻣﺎﻱ ﻣﺒﺮﺩ ﺑﻪ ﺯﻳﺮ C نزول کرده است. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺭﻭﻱ ﺗﻌﺪﺍﺩﻱ ﺍﺯ ﺭﺩﻳﻔﻬﺎﻱ ﻛﻮﻳﻞ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺑﺮﻓﻚ ﺯﺩﻩ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺷﺪﻳﺪﺗﺮ ﺣﺘﻲ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻳﺦ ﺯﺩﻥ ﺳﻄﺢ ﺭﻭﻱ ﻛﻞ ﻛﻮﻳﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﮔﺮﻣﺎ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺩﻻﻳﻞ: ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺩﻻﻳﻞ ﺍﺻﻠﻲ ﻧﺸﺖ ﻣﺒﺮﺩ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﺤﻞ ﻧﺸﺖ ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺳﻨﺴﻮﺭﻫﺎﻱ ﺍﻟﻜﺘﺮﻭﻧﻴﻜﻲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩ ﻭ ﻳﺎ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻛﻒ ﺻﺎﺑﻮﻥ ﻣﺤﻞ ﻧﺸﺖ ﺭﺍ ﭘﻴﺪﺍ ﻛﺮﺩ. ﺩﺭ ﺿﻤﻦ ﺑﻪ ﻳﺎﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻣﺒﺮﺩ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﻧﺸﺖ ﺳﻄﺢ ﺭﻭﻏﻨﻲ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ. ﺩﻟﻴﻞ ﺩﻳﮕﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﺎﺭژ ﻧﺎﻛﺎﻓﻲ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺷﺎﺭژ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﺑﺎﺷﺪ.
جدول شارژ زیاد گاز کولر گازی
پارامتر | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | سوپرهیت | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ | ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ |
ﻭﺿﻌﻴﺖ | بالا | بسیار بالا | کم | زیاد | پایین | کم | زیاد |
ﺑﺮﺭسی:
ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﺑﺎﻻ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﺎﻻ ﺭﻓﺘﻦ ﻓﺸﺎﺭ ﻭ ﺩﻣﺎﻱ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻣﺒﺮﺩ، ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻱ ﺍﺯ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺑﻪ ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺒﺮﺩ ﺍﺧﺘﺼﺎﺹ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﺪﻟﻴﻞ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﺒﺮﺩ ﺯﻳﺎﺩ ﺩﺭ ﻗﺴﻤﺘﻬﺎﻱ ﺍﻧﺘﻬﺎﻳﻲ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻝ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ.
ﻛﺎﻫﺶ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎیی: ﺑﺪﻟﻴﻞ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ HP ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻼﺵ ﺑﻴﺸﺘﺮﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﻤﭗ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﺒﺮﺩ ﺍنجام ﺩﻫﺪ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﺩﺑﻲ ﻣﺒﺮﺩ ﺩﺭ ﻣﺴﻴﺮ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻋﻤﻼً ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩﻫﻲ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲ ﺁﻳﺪ.
ﻛﺎﻫﺶ ﺳﻮﭘﺮ ﻫﻴﺖ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ HP ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﺑﻴﺸﺘﺮﻱ ﺍﺯ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻭ ﻭﺍﺭﺩ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ LP ﺩﻣﺎﻱ ﺍﺷﺒﺎﻉ ﻧﻴﺰ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻭ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﺟﻮﺵ ﻣﺒﺮﺩ ﺑﺎ ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.
ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ LP: ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻤﺘﺮﻱ ﺑﺨﺎﺭ ﺭﺍ ﻣﻜﺶ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻓﺸﺎر LP افزایش می یابد.
دلایل: ﺷﺎﺭژ ﺯﻳﺎﺩ ﻣﺒﺮﺩ ﺑﺪﻟﻴﻞ ﺷﺎﺭژ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻧﺼﺐ ﺑﻮﺟﻮﺩ ﻣﻲ ﺁﻳﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﭘﻼﻙ ﻧﺼﺐ ﺷﺪﻩ ﺭﻭﻱ ﻛﻮﻟﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ ﺷﺎﺭژ ﺷﻮﺩ. ﻋﺎﻣﻞ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﻛﻪ ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﻇﻬﻮﺭ ﺍﻳﻦ ﻋﻼﺋﻢ ﺷﻮﺩ ﻭﺟﻮﺩ ﮔﺎﺯﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﻏﻴﺮ ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻫﻮﺍ ﻭ ﻧﻴﺘﺮﻭژﻥ ﺩﺭ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻓﺸﺎﺭ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.
جدول ظرفیت کندانسور
پارامتر | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | سوپرهیت | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ | ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ |
ﻭﺿﻌﻴﺖ | بالا | بسیار بالا | کم | زیاد | پایین | کم | زیاد |
بررسی:
HP بالا: ﻫﻨﮕﺎﻣﻴﻜﻪ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻛﺎﻓﻲ ﻧﺒﺎﺷﺪ (ﻣﺜﻼً ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﺎشد) گرمای مبرد به خوبی جذب نشده و به همین دلیل با افزایش دما مقدار HP افزایش می یابد.
ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﭘﺎﻳﻴﻦ: ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﺫﺭﺍﺕ ﺑﺨﺎﺭ ﺑﺪﻟﻴﻞ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺩﻳﺮﺗﺮ ﺑﻪ ﻣﺎﻳﻊ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ ﻋﻤﻼً ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻗﺴﻤﺖ ﺍﻧﺘﻬﺎﻳﻲ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻟﻴﻨﮓ ﻛﻮﭼﻚ ﻭ ﺣﺘﻲ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺻﻔﺮ ﺍﺳﺖ.
ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎیی: ﺑﺪﻟﻴﻞ ﺑﺎﻻ ﺑﻮﺩن HP ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﺒﺮﺩ ﺟﺮﻳﺎﻧﻲ ﭘﻤﭗ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻛﺎﻫﺶ یافته و عملا ظرفیت سرمایی کاهش می یابد.
ﺩﻻﻳﻞ: ﺑﻪ ﺩﻭ ﺩﻟﻴﻞ ﻋﻤﺪﻩ ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﺑﺪ. ﺍﻭًﻻ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺣﻞ ﺁﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺭﺍ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩ. ﺩﻭﻣﻴﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻫﻮﺍ ﻳﺎ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻫﻮﺍﻱ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺍﺯ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩﻥ ﻛﻮﻳﻞ ﺍﮔﺮ ﻣﺸﻜﻞ ﻣﺮﺗﻔﻊ ﻧﺸﺪ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻫﻮﺍ ﻣﺸﻜﻞ ﺳﺎﺯ ﺍﺳﺖ.
جدول کمبود ظرفیت اواپراتور:
پارامتر | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | سوپرهیت | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ | ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ |
ﻭﺿﻌﻴﺖ | بسیار پایین | پایین | بسیار کم | خوب | پایین | به دلایل مراجعه شود | پایین |
بررسی:
ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎیی: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﺷﺪﻥ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻫﻮﺍ، ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩﻫﻲ ﻛﻮﻟﺮ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ.
ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ: ﺑﺪﻟﻴﻞ ﺗﺒﺎﺩﻝ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻋﻤﻼً ﻣﺎﻳﻊ ﻣﺴﻴﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮﻱ ﺩﺭ ﻛﻮﻳﻞ ﻃﻲ ﻛﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲﺁﻳﺪ. ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺷﺪﻳﺪ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻭﺭﻭﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﺑﻪ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ.
LP بسیار پایین: از آنجایی که مقدار بخار تولید شده ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻛﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺑﺎ ﻧﺮﺥ ثابتی ﺑﺨﺎﺭ ﺭﺍ ﻣﻜﺶ ﻣ ﻲﻛﻨﺪ مقدار LP پایین می آید.
ﺗﻮﺟﻪ: ﺑﺪﻟﻴﻞ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺑﻮﺩﻥ LP در این حالت ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻳﺦ ﺯﺩﻥ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﺏ ﺭﻭﻱ ﺳﻄﺢ ﻛﻮﻳﻞ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺁﻫﺴﺘﻪ ﺗﺮ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
ﺩﻻﻳﻞ: ﭼﻨﺪ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﺍﻭﻟﻴﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﺧﻮﺩ ﻛﻮﻳﻞ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﺑﺪﻟﻴﻞ ﻛﻨﺪ ﺷﺪﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺑﻴﻦ ﻫﻮﺍ ﻭ ﻣﺒﺮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩﻫﻲ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﻫﻮﺍﻱ ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﻛﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺩﺭ ﺣﺎﻟﺖ ﺩﻳﮕﺮ ﻛﻢ ﺷﺪﻥ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻫﻮﺍﻱ ﻋﺒﻮﺭﻱ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﻛﻮﻳﻞ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺑﺮﻭﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻞ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎﻱ ﻫﻮﺍﻱ ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺩﻣﺎﻱ ﻫﻮﺍﻱ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﺍﺳﺖ ﺍﻳﻦ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻓﻴﻠﺘﺮ ﻫﻮﺍ ﻭ ﻳﺎ ﻣﺸﻜﻞ ﻓﻦ (ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ ﺩﻭﺭ ﺁﻥ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ) ﺑﺎﺷﺪ. ﻳﻚ ﻣﻮﺭﺩ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻞ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﭼﺮﺧﺶ ﻫﻮﺍﻱ ﺧﺮﻭﺟﻲ ﺑﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﻣﻜﺶ ﻫﻮﺍﻱ ﻛﻮﻟﺮ ﭘﺪﻳﺪ ﻣ ﻲﺁﻳﺪ ﻛﻪ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻧﺤﻮﻩ ﻧﺼﺐ ﺁﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
جدول ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ کاپیلار
پارامتر | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | سوپرهیت | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ | ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ |
ﻭﺿﻌﻴﺖ | بسیار پایین | پایین | بسیار بالا | خوب | بالا | پایین | پایین |
بررسی:
ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩهی: ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻟﻮﻟﻪ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺍﻓﺖ ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻣﺎﻳﻊ ﻭﺭﻭﺩﻱ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻲﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩﻫﻲ ﺍﻓﺖ ﻣﻲﻛﻨﺪ.
ﺳﻮﭘﺮ ﻫﻴﺖ ﺑﺎﻻ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ.
LP پایین: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﺎﻧﺪﻥ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻣﻜﺶ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻭ ﻛﻢ ﺷﺪﻥ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ اواپراتور فشار LP کاهش می یابد.
ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻝ ﺧﻮﺏ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻢ ﺷﺪﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺟﺬﺏ ﺷﺪﻩ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺩﻓﻊ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻧﻴﺰ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺁﻣﺪﻩ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻢ ﺷﺪﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺟﺬﺏ ﺷﺪﻩ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺩﻓﻊ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﻧﻴﺰ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺁﻣﺪﻩ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺟﻤﻊ ﺷﺪﻥ ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﻗﺴﻤﺖ ﺍﻧﺘﻬﺎﻳﻲ ﻛﻮﻳﻞ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺳﺎﺏ ﻛﻮﻝ ﺑﺎﻻ ﻣﻲﺭﻭﺩ.
ﺗﻮﺟﻪ: ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺤﺎﻟﺖ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻓﺖ LP ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻳﺦ ﺯﺩﻥ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﺏ ﺭﻭﻱ ﻛﻮﻳﻞ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﻌﻨﻮﺍﻥ ﻋﺎﻳﻖ ﻋﻤﻞ ﻣﻲﻛﻨﺪ.
دلایل: ﺑﻪ ﭼﻨﺪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻞ ﭘﺪﻳﺪ ﻣﻲﺁﻳﺪ. ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻻﻳﻞ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻟﻮﻟﻪ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﺗﻮﺳﻂ ﺫﺭﺍﺕ ﺧﺎﺭﺟﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻗﻄﺮ ﺩﺍﺧﻠﻲ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻢ ﺍﺳﺖ ﻛﻮﭼﻜﺘﺮﻳﻦ ﺫﺭﻩ ﺧﺎﺭﺟﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﻠﻴﺴﻪ ﻳﺎ ﺟﻮﺵ ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻧﺴﺒﻲ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺤﺎﻟﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺸﻒ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺑﺴﺘﻦ ﮔﻴﺞ ﻓﺸﺎﺭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺭﺍ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻛﺮﺩ ﺑﺎﻳﺪ ﻓﻮﺭﺍً ﻓﺸﺎر LP,HP ﻣﺘﻌﺎﺩﻝ ﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﻏﻴﺮ ﺍﻳﻨﺼﻮﺭﺕ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻟﻪ ﺷﺪﻥ ﻟﻮﻟﻪ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﻣﺴﺎﺋﻠﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﻮﺭﺩ ﻗﺒﻞ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣﻲﻛﻨﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﻛﺎﭘﻴﻼﺭﻱ ﻋﻮﺽ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻟﻮﻟﻪ ﺟﺪﻳﺪ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻛﺎﺭﻛﺮﺩ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﻧﺒﺎﺷﺪ (ﺑﺎ ﺍﻓﺖ ﻓﺸﺎﺭ ﺑﻴﺸﺘﺮ) ﺍﻳﻦ ﻣﺸﻜﻞ ﭘﺪﻳﺪ ﻣﻲﺁﻳﺪ.
ﺗﻮﺟﻪ: ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﺩﺭ ﻓﻴﻠﺘﺮ ﺩﺭﺍﻳﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻓﻮﻕ ﻣﺠﺪﺩﺍً ﺑﺮﻭﺯ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﻟﻤﺲ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﻭ ﻃﺮﻑ ﻓﻴﻠﺘﺮ ﺩﺭﺍﻳﺮ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎ ﺣﺲ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺯﻳﺎﺩ ﮔﺮﻓﺘﮕﻲ ﺩﺭ ﻓﻴﻠﺘﺮ ﺩﺭﺍﻳﺮ ﺍﺳﺖ.
جدول ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ
پارامتر | ﻓﺸﺎﺭ ﭘﺎﻳﻴﻦ | ﻓﺸﺎﺭ ﺑﺎﻻ | سوپرهیت | ﺳﺎﺏ ﮐﻮﻝ | ﺩﻣﺎی ﺧﺮﻭﺟﯽ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ | ﺍﺧﺘﻼﻑ ﺩﻣﺎی ﻫﻮﺍی ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﻭﺝ ﺑﻪ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ | ﺟﺮﻳﺎﻥ ﮐﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﭙﺮﺳﻮﺭ |
ﻭﺿﻌﻴﺖ | بالا | پایین | کمی زیاد | خوب | پایین | کم | زیاد |
بررسی:
ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺳﺮﻣﺎﺩهی: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺑﻲ ﻣﺒﺮﺩ ﺟﺮﻳﺎﻧﻲ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺟﺬﺏ ﮔﺮﻣﺎ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲﺁﻳﺪ.
ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ LP: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﻫﺶ ﺩﺑﻲ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻣﻜﺶ ﺗﻮﺳﻂ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺑﺨﺎﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻘﺪﺍﺭ LP ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻲ ﻳابد.
کاهش HP: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﻢ ﺑﻮﺩﻥ ﮔﺮﻣﺎﻱ ﺟﺬﺏ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺣﺮﺍﺭﺗﻲ ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﻓﻊ ﺷﻮﺩ کم ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻛﻨﺪﺍﻧﺴﻮﺭ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺩﻣﺎﻱ ﻣﺒﺮﺩ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ و HP نیز کاهش می یابد.
ﺩﻻﻳﻞ: ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺑﻪ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺍﻳﻦ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺣﺠﻢ ﻣﺒﺮﺩ ﺟﺎﺑﺠﺎ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺍﻳﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺧﺮﺍﺑﻲ ﺳﻮﭘﺎﭘﻬﺎ ﺩﺭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﭘﻴﺴﺘﻮﻧﻲ ﻭ ﻳﺎ ﺧﺮﺍﺑﻲ ﺗﻴﻐﻪ ﺩﺭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭﻫﺎﻱ ﺭﻭﺗﺎﺭﻱ ﺑﺎﺷﺪ.
ﻧﻘﺺ ﺷﻴﺮ ﭼﻬﺎﺭ ﻃﺮﻓﻪ
ﺑﺮﺭسی: ﺩﺭ ﺣﺎلتی که ﻟﻐﺰﻧﺪﻩ ﺩﺍﺧﻠﻲ ﺷﻴﺮ ﭼﻬﺎﺭ ﻃﺮﻓﻪ ﺑﻴﻦ ﻣﺴﻴﺮ ﺣﺮﻛﺖ ﺧﻮﺩ ﮔﻴﺮ ﻛﻨﺪ ﻣﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﻴﺰﺍن LP بالا و HP پایین آمده و ظرفیت سیستم کاهش می یابد.
ﺩﻻﻳﻞ: ﺑﻪ ﭼﻨﺪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﮔﻴﺮ ﻛﺮﺩﻥ ﻟﻐﺰﻧﺪﻩ ﺩﺍﺧﻠﻲ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻴﻜﻪ ﺿﺮﺑﻪ ﺍﻱ ﺑﻪ ﺷﻴﺮ ﭼﻬﺎﺭ ﻃﺮﻓﻪ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻨﺤﻮﻱ ﻛﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪ ﺍﻱ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺑﺪﻫﺪ ﺣﺮﻛﺖ ﻟﻐﺰﻧﺪﻩ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺟﻮﺷﻜﺎﺭﻱ ﻧﺎﺩﺭﺳﺖ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﻜﻞ ﺷﻴﺮ ﺷﻮﺩ. ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﻧﻜﺮﺩﻥ ﺳﻠﻨﻮﺋﻴﺪ ﻭﺍﻟﻮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﻗﻄﻌﻲ ﻣﺪﺍﺭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺍﺯ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺩﺭﺳﺖ ﺳﻠﻨﻮﺋﻴﺪ ﻣﻲﺗﻮﺍﻥ ﻳﻚ ﺁﻣﭙﺮﻣﺘﺮ ﺍﻧﺒﺮﻱ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻫﺎﻧﻪ ﺑﺎﺯ ﺑﻪ ﺳﻠﻨﻮﺋﻴﺪ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﻭﺟﻮﺩ ﻓﻴﻠﺪ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ ﺩﺭ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻣﭙﺮﻣﺘﺮ ﻇﺎﻫﺮ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺣﺎﺻﻞ ﻧﻤﻮﺩ.
مشکلات مربوط به موتور برقی کمپرسور کولر
ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭﻫﺎیی ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ کولر گازی ﻛﻮﭼﻚ ﺑﻜﺎﺭ ﻣﻲ روﻧﺪ ﻋﻤﻮﻣﺎً ﺍﺯ ﻧﻮﻉ ﺗﻚ ﻓﺎﺯ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. دو ﺳﻴﻢ داﺷﺘﻪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺷﻜﻞ C,R,S ﭘﻴﭻ راه ﺍﻧﺪﺍﺯ ﻭ ﺩﺍﺋﻢ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺗﻮﺭﻫﺎ ﺑﺎ ﻳﻚ ﺳﺮ ﻣﺸﺘﺮﻙ در ﻛﻞ ﺳﻪ ﺗﺮﻣﻴﻨﺎﻝ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ. ﺳﻴﻢ ﭘﻴﭻ ﺭﺍﻩ ﺍﻧﺪﺍﺯ ﺩﺍﺭﺍی ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﻴﻢ ﭘﻴﭻ ﺩﺍﺋﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. در زﻳﺮ ﺑﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩﻱ ﺍﺯ ﻣﺸﻜﻼﺕ در ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻣﻮﺗﻮرﻫﺎی ﺍﻟﻜﺘﺮﻳﻜﻲ ﺍﺷﺎﺭه ﻣﻲﺷﻮد.